Garmugia
gekruide soep met gehakt en groenten
Ingrediënten:
100 gr kalfsgehakt
100 gr reuzel/saucijsje
3 uien
100 gr tuinbonen
150 gr erwten
200 aspergepunten
4 artisjokken
1/2 theel zout
1 theel peper
250 gr Parmezaanse kaas, geraspt
1000 ml vleesbouillon
8 sneetjes brood
4 eetl olijfolie
Bereiding:
Rooster het brood. Snijd de uien in dunne plakjes. Snijd de artisjokken in dunne plakjes. Hak de reuzel/worst fijn.
Verhit in een pan de olie en voeg de worst en de uien toe en bak de uien goudbruin. Dan het gehakt toevoegen en bak dit rul. Vervolgens de tuinbonen, de erwten, de asperge en de artisjokken toevoegen en bak dit voor 15 minuten.
Dan de bouillon toevoegen en kook het geheel voor 30 minuten. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Leg in een kom een sneetje brood. Strooi de kaas erover en schep de soep erover en serveer.