logo

Recente Reacties

Polpo alla Luciana
gestoofde octopus in tomatensaus


Ingrediënten:
2  octopussen, klein
450 gr passata/polpa
300 gr cherry/kerstomaatjes
175 gr olijven
75 gr kappertjes, ongezouten
2 teentjes knoflook
2 gedroogde lomboks
1/2 bosje peterselie
225 ml water
1 theel zout
5 eetl olijfolie

Bereiding:
Maak de octopus schoon en verwijder het harde deel. Hak de knoflook en de lomboks fijn. Hak de peterselie fijn. Halveer de olijven.
Verhit in een pan de olie samen met de knoflook, de olijven, de kappertjes en de lomboks en bak het voor 2 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak deze zacht.
Dan de passata en het water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan de octopus toe en kook op laag vuur en afgesloten voor 60 minuten. Meng dan het zout erdoor en kook verder zonder deksel. Als de saus indikt meng dan de peterselie erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 73 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4890869