Abbacchio al forno
lamsvlees uit de oven
Ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
700 gr nieuwe aardappelen
3 takjes rozemarijn
5 blaadjes salie
3 blaadjes munt
3 laurier blaadjes
3 teentjes knoflook
450 ml witte wijn, droog
1 theel zout
1 theel peper
olijfolie
water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Hak de salie, de munt en de rozemarijn grof.
Schep het vlees in een ovenschaal en besprenkel het met de olie. Voeg dan de kruiden, de knoflook, het zout en de peper toe en bak het in een oven op 180 gr voor 15 minuten totdat het vlees bruin wordt.
Verhit in een pan het water en blancheer de aardappelen voor 5 minuten. Giet daarna af en snijd deze doormidden.
Haal de schaal uit de oven en voeg de wijn en de aardappelen toe en meng goed. Bak het daarna weer in de oven voor tenminste 35 minuten.
Schep het vlees en de aardappelen op een schaal en besprenkel het met het bakvocht. Serveer.