logo

Recente Reacties

Anginares Mousaka
mousaka met artisjokken


Ingrediënten:
14 artisjokken harten
8 uien
3 aardappelen
2 eetl ongezouten boter
13 gr tijm
13 gr basilicum
25 gr peterselie
13 gr oregano
25 gr munt
100 gr paneermeel/panko
1/2 theel zout
1/2 theel peper
150 gr feta
olijfolie

Ingrediënten bechamelsaus:
1200 ml melk
240 ml koksroom
2 eieren
6 eetl bloem
50 gr feta
25 gr kefalotyri, anders pecorino
125 gr anthotyro/ricotta
1/2 theel peper
6 eetl ongezouten boter

Bereiding:
Snijd de uien in dunne plakjes. Schil de aardappelen en nijd deze in plakjes. Hak de kruiden fijn en verkruimel de feta. Klop de eieren op. Snijd de artisjokken in plakjes.
Verhit in een pan de boter met 1 eetl olie en fruit de uien op laag vuur totdat deze goudbruin zijn.
Verhit een oven op 175gr. Leg op de bakplaat de plakjes aardappel en strooi het zout erover en bak deze in de oven voor 15 minuten. Laat het daarna afkoelen en zet apart.
Verhit in een pan de boter en bak totdat het vocht is verdampt maar niet bruin wordt. Voeg dan de bloem toe en bak deze al roerend voor 5 minuten. Voeg de melk en de room toe en roer totdat de saus indikt. Haal de pan van het vuur en klop de eieren erdoor. Meng dan al kloppend de kazen en de peper erdoor en zet apart.
Meng de gehakte kruiden goed door elkaar. Strooi de helft van het paneermeel in een ovenschaal en leg daarop de helft van de aardappelen. Strooi 1/4 van de paneermeel erover gevolgd door 1/3 van de uien en 1/3 van de kruiden. Voeg dan de helft van de artisjokken toe en strooi daarover wat peper en zout. Dan de helft van de feta erover strooien gevolgd door 13/ van de kruiden en 1/3 van de uien. Herhaal dit.
Schep de bechamel saus erover en bak het daarna in de oven voor 60 minuten op 175gr. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 296 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851352