logo

Recente Reacties

Bamiyes Yiahni
okra met tomatensaus


Ingrediënten:
1000 gr kleine okra
225 ml rode wijnazijn
1 rode ui
4 teentjes knoflook
2 vlees tomaten / 400 gr polpa/passata/gehakte tomaten
1/2 theel zout
1 theel peper
6 aardappel2n
1/2 bosje platte peterselie
8 eetl olijfolie

Bereiding:
Maak de okra schoon. Meng de okra met de azijn en laat dit 60 minuten staan. Giet daarna af. Snijd de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaten fijn en snijd de aardappelen in partjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de ui voor 5 minuten. Meng dan de knoflook erdoor.
Vervolgens de okra, de tomaten, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Voeg dan zoveel water toe totdat de okra half onder staat. Dan op laag vuur en afgesloten 35 minuten laten sudderen. Meng dan de aardappelen erdoor en stoof nog 20 minuten langer. Meng dan de peterselie erdoor en stoof nog voor 10 minuten totdat het geheel gaar is geworden. Meng dan nog 5 eetl olie erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4885993