Kastana Stifado
gestoofde kastanjes met sjalotjes
Ingrediënten:
400 gr kastanjes, gepeld
10 kleine sjalotjes/inmaakuitjes
4 teentjes knoflook
175 gr tomaten
175 ml rode wijn, droog
3 eetl balsamico azijn
6 takjes tijm
1 laurier blad
1 kaneel stokje
4 piment
4 eetl olijfolie
Bereiding:
Hak de knoflook en de tomaten fijn. Verhit in een pan de olie en voeg de sjalotjes toe en bak deze op laag vuur totdat deze licht gekarameliseerd zijn. Dan de knoflook en de tomaten toevoegen en breng aan de kook. Vervolgens op laag vuur 15 minuten laten sudderen totdat het indikt.
Dan de kastanjes, de wijn, de azijn, de tijm, de laurier, de kaneel en de piment toevoegen en kook de kastanjes gaar en totdat de saus is ingedikt. Verwijder de tijm, de laurier, de piment en de kaneel en serveer.