Karofasola me Lahanides
gestoofde bonen met bladkool
Ingrediënten:
500 gr borlottiboon, gedroogd
3 rode uien
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1000 gr Galicische kool/bladkool
150 ml olijfolie
1 eetl citroensap
water
Bereiding:
Week de bonen in water voor 12 uur en giet daarna af. Snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd de kool fijn.
Verhit een pan op laag vuur en voeg de uien toe en bak deze afgesloten voor 7 minuten. Voeg dan de knoflook en 1 eetl olie toe en meng goed en bak het op laag vuur vor 2 minuten.
Dan 7 eetl olie en de bonen toevoegen en meng goed. Voeg dan water toe (het water moet een vingerkootje hoger staan) en breng aan de kook. Dan op laag vuur verder koken totdat de bonen al dente zijn (60 minuten). Voeg dan de kool en het zout toe en kook totdat het geheel gaar is geworden.
Schep het citroensap en 2 eetl olie erover en serveer.