Patates Fournou
gebakken aardappelen uit de oven
Ingrediënten:
1750 gr aardappelen
3 eetl mosterd
3 eetl honing
1 sinaasappel, sap
1 citroen, sap
9 teentjes knoflook
4 takjes rozemarijn
10 takjes tijm
10 takjes oregano
1 eetl zout
1 theel zout
2 theel peper
10 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Borstel de aardappelen schoon. Snijd de aardappelen in de lengte in parten. Verhit in een pan water samen met de aardappelen (net onder) en breng aan de kook. Voeg dan het eetl zout toe en kook op laag vuur voor 8 minuten. Giet daarna af.
Snijd de knoflook fijn en snijd de rozemarijn in grote stukken. Klop de olie op met de mosterd, de honing, het sinaasappelsap en het citroensap. Meng dan de knoflook, de rozemarijn, de tijm en de oregano erdoor. Meng dit met de aardappelen. Strooi de peper en het zout erover.
Spreid de gekruide en gecoate aardappelen uit over een bakplaat en bak deze voor 40-45 minuten in de oven op 175gr totdat ze goudbruin zijn geworden. Serveer.