Patates Psites
gekruide aardappelen
Ingrediënten:
450 gr muizen aardappel (jong, dun en langwerpig)
7 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
6 blaadjes salie
150 ml xinomavro wijn (rood droog)
1/2 theel zeezout
1/2 theel peper
6 eetl olijfolie
Bereiding:
Borstel de aardappelen schoon. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de rozemarijn in grote stukken.
Verhit in een pan de olie op middelhoog vuur en voeg de aardappelen toe en bak afgesloten en op laag vuur voor 5 minuten. Strooi dan het zout en de peper erover en meng goed en bak afgesloten voor 5 minuten.
Dan de knoflook, de salie en de rozemarijn toevoegen en bak afgesloten voor 10 minuten. Voeg dan de wijn toe en meng goed en kook de aardappelen in 20 minuten en afgesloten verder gaar. Serveer.