Yemista Loukanika
gevulde saucijzen
Ingrediënten:
6 saucijzen/varkensworsten
225 gr haloumi
1 rode ui
4 teentjes knoflook
3 rode puntpaprika's
2 theel oregano
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olijfolie
Bereiding:
Snijd de ui in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rooster eerst de paprika's en pel en ontpit deze daarna en snijd deze in reepjes. Snijd de haloumi in kleine blokjes. Vlinder de saucijzen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui goudbruin. Meng dan de knoflook erdoor en meng goed. Vervolgens de paprika, de oregano, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Laat het wat afkoelen en meng de haloumi erdoor en zet apart.
Rooster/grill de saucijzen bruin en gaar. Schep dan het mengsel erop en grill/rooster het daarna in een oven totdat de haloumi begint te smelten. Serveer.