logo

Yemisto Kotopoulo
gevulde kip


Ingrediënten:
1 grote kip (2000 gr)
900 gr aardappelen
1 kippenlever
2 rode uien
5 teentjes knoflook
500 ml witte wijn
60 gr croutons
50 gr peterselie
25 gr munt
25 gr tijm
100 gr rozijnen
100 gr kefalotyri/kefalograviera kaas, geraspt
1 theel zout
1 theel peper
1 ei
250 ml olijfolie

Bereiding:
Snijd de lever fijn. Snijd de uien, de peterselie, de tijm en de munt fijn. Schil de aardappelen en halveer deze. Plet de knoflook.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de lever goudbruin en zet apart. Voeg dan de uien toe en bak deze op laag vuur goudbruin. Meng dan de knoflook erdoor en meng goed. Voeg de lever weer toe en meng goed. Dan de helft van de wijn toevoegen en kook totdat het vocht is gehalveerd.
Meng het in een kom met de croutons, de peterselie, de munt, de tijm, de rozijnen, de kaas, het ei, de helft van het zout en de peper en vorm een homogene massa. Vul de kip met het mengsel en zet de openingen vast met biteng. Strooi de overige zout en peper over de kip.
Leg de kip in een ovenschaal. Meng de aardappelen met de olie en leg dit rondom de kip. Bak het in een oven op 200 gr voor 15 minuten. Voeg dan de overige wijn toe en bak de kip daarna in 90 minuten gaar. Besprenkel de kip regelmatig met het bakvocht. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 311 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851363