Dolmades me manitária kai pligouri
gevulde wijnbladeren
Ingrediënten:
1 pot wijnbladeren (475gr)
450 gr paddenstoelen
75 gr bulgur
4 lente-ui
4 rode uien
2 tomaten
3 teentjes knoflook
50 gr dille
50 gr peterselie
50 gr munt
1 eetl jinten
1 theel zout
1 theel peper
250 ml olijfolie
water
Bereiding:
Laat de wijnbladeren uitlekken. Verhit in een pan het water en blancheer de wijnbladeren voor 3 minuten. Giet af en leg de bladeren in ijswater en laat het daarna goed uitlekken. Verwijder de bladstengel voor zover aanwezig.
Snijd de uien, de lente-ui, de knoflook, de dille, de peterselie, de munt, de paddenstoelen en de tomaten fijn. Meng het met de bulgur, de jinten, het zout, de peper en de helft van de olie en laat het 15 minuten marineren.
Leg een volle theelepel/koffielepel van het mengsel op een wijnblad en vouw het dicht als een lumpia en leg de rolletjes in een pan. Schep de overige olie erover en vul het met water zodat de rolletjes net onder staan (1/2 cm).
Breng het daarna afgesloten langzaam aan de kook en kook het op laag vuur voor 55 minuten totdat het geheel gaar is geworden.