Spezzatino al Barolo
stoofpot van rundvlees met wijn
Ingrediënten:
1600 gr rundvlees
2 uien
4 stengels bleekselderij
2 wortelen
2 laurier blaadjes
4 kruidnagels
2 eetl bloem
450 ml Barolo rode wijn
450 ml vleesbouillon
1 theel zout
1 theel peper
50 gr boter
olijfolie
Ingrediënten marinade:
375 ml Barolo
2 kruidnagels
4 peperkorrels, geplet
3 salie blaadjes
1 laurier blad
1 takje rozemarijn
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Hak de salie en de laurier grof en meng niet met de peperkorrels, de kruidnagels, de rozemarijn en de wijn en voeg het toe aan het vlees en laat het vlees tenminste 4 uur marineren.
Hak de uien, de bleekselderij en de wortelen fijn. Verhit in een pan de boter en fruit de uien, de bleekselderij, de wortelen, de laurier en de kruidnagel voor 3 minuten.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak het vlees, zonder marinade, rondom bruin. Voeg het dan toe aan het uien mengsel en strooi de bloem erover en bak het voor 2 minuten.
Voeg dan de wijn toe en kook het geheel voor 20 minuten. Voeg het zout en de peper toe en laat het daarna nog 60 minuten sudderen totdat het vlees gaar is geworden. Voeg telkens wat bouillon toe en laat het afgedekt nog 30 minuten intrekken voor het serveren.