logo

Capriolo alla salsa di mirtilli
hertenvlees met bosbessensaus


Ingrediënten:
1000 gr hertenvlees
200 gr pancetta
1 fles rode wijn
100 ml room
200 gr bosbessen
4 jeneverbessen
3 laurier blaadjes
3 sjalotjes
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 takjes marjolein
1 theel zout
1 theel peper
3 eetl bloem
7 eetl olijfolie

Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotjes, de wortel en de bleekselderij fijn. Meng dit in een kom met het vlees, de laurier, de jeneverbes, de marjolein en de wijn en laat dit tenminste 24 uur marineren. Schep het vlees er daarna uit en zeef de marinade.
Snijd of hak de pancetta fijn. Bestuif of wentel het vlees door de bloem. Verhit in een pan de olie en bak het vlees daarna bruin. Voeg dan de de groenten uit de marinade toe en bak voor 4 minuten. Dan de gezeefde marinade toevoegen samen met het zout en de peper en kook het afgesloten in 90 minuten gaar.
Schep het vlees uit de pan. Voeg de bosbessen toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen. Pureer daarna de saus. Voeg het samen met het vlees en de room weer terug in de pan en verwarm het al roerend en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 320 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851371