Revithia me Seskoula kai Anitho
kikkererwten met snijbiet
Ingrediënten:
450 gr kikkererwten
1 rode ui
4 teentjes knoflook
2 wortelen
750 gr snijbiet
2 citroenen, sap
1 bosje dille
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olijfolie
water
Bereiding:
Week de kikkererwten in water voor tenminste 12 uur. Giet daarna af. Verhit in een pan water samen met de bonen (water 2 vingerkootjes hoger) en kook de bonen al dente. Giet af en laat de bonen afkoelen maar bewaar het kookvocht.
Snijd de ui en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de wortel fijn en de snijbiet in stukken. Snijd de dille fijn.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak deze al roerend voor 2 minuten. Dan de snijbiet toevoegen en bak deze zacht. Meng dan de bonen, 7 eetl olie, de dille, het zout, de peper 1 citroensap erdoor en schep het geheel in een ovenschaal. Voeg dan het kookvocht toe (moet net niet onder staan).
Sluit de schaal af en bak het in de oven op 190gr voor 35 minuten. Meng dan 5 eetl olie en het citroensap erdoor en serveer.