logo

Maccheroni alla chitarra con polpette
Maccheroni alla chitarra met gehaktballetjes


Ingrediënten:
200 gr bloem
200 gr tarwemeel
4 eieren
1 theel zout
water

Ingrediënten saus:
600 gr sugo
1 ui
1 takje peterselie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
5 eetl olijfolie

Ingrediënten balletjes:
200 gr kalfsgehakt
200 gr kipgehakt
50 gr Grana Padano, gehakt
1 eieredooier
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olijfolie

Bereiding:
Meng de bloem met de meel en daarna met het zout en de eieren en kneed het tot een homogeen deeg. Laat het daarna 30 minuten rusten. Rol het daarna ui en snijd het in dunne reepjes (of gebruik de chitarra). Verhit in een pan het water en kook de pasta al dente en giet af.
Snijd de ui en de peterselie fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de ui voor 5 minuten. Voeg dan de sugo, de peterselie, het zout en de peper toe en kook het op laag vuur totdat de saus is ingedikt.
Meng het gehakt met de kaas, de eierdooier, de nootmuskaat, het zout en de peper en vorm een homogene massa. Vorm van de massa kleine balletjes.
Verhit in een pan de olie en bak de balletjes bruin en gaar. Voeg dan de balletjes toe aan de saus en laat deze 5 minuten mee sudderen.
Meng dan de pasta erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

Who is online

We have 36 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851448