Cordero guisado de la abuela
gestoofd lamsvlees met paprika
Ingrediënten:
1000 gr lamsvlees
1 ui
1 laurier blad
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 groene paprika
3 eetl tomate frito / passata / polpa
200 ml witte wijn
1 eetl rode paprika poeder (pikant/geroosterd)
1/4 theel zout
1/2 theel peper
5 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Snijd de paprika's in repen/blokjes. Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook toe en bak deze voor 1 minuut. voeg dan het vlees met het zout en de peper toe en bak deze rondom bruin.
Dan de paprika's toevoegen en bak deze al roerend voor 5 minuten. Vervolgens de paprikapoeder toevoegen en meng goed. Dan de wijn toevoegen en breng aan de kook voor 3 minuten. Voeg het laurierblad toe en voldoende water (vlees net onder) en kook/stoof het vlees in 75 minuten gaar. Serveer.