Zorongollo Extremeño
paprika's met tomaat
Ingrediënten:
3 rode paprika's
2 vleestomaten
2 sjalotjes
2 eieren, hardgekookt
3 teentjes knoflook
1 theel zout
1 theel peper
1 eetl witte wijnazijn
2 takjes peterselie
olijfolie
Bereiding:
Leg de paprika's en de tomaten op een bakplaat en besprenkel deze met olijfolie, wat zout en peper. Bak/rooster het daarna in een oven voor 40 minuten op 190gr. Ontvel daarna de paprika's en de tomaten en ontpit de paprika's. Snijd het daarna in reepjes en hak de tomaten fijn en meng het daarna.
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes. Hak de knoflook en de peterselie fijn en verkruimel de eieren. Meng de sjalotjes met de knoflook, de azijn, wat zout, wat peper en 1 gehakt ei en meng dit door het paprika/tomaat mengsel. Strooi de peterselie en grof gehakt ei erover en serveer.