Firinda Hardalli Kuzu Budu
Geroosterde Lamsbout met mosterd
Ingrediënten:
1000 ml lamsbout
500 ml runderbouillon
125 ml wijnazijn, rood
500 ml water
2 sjalotten
1 sinaasappel
1 citroen
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
1 takje basilicum
1 kleine prei
1 wortel
225 ml olijfolie
2 teentjes knoflook
1 theel zout
225 ml mosterd
1 theel tijm
1 theel marjolein
Bereiding:
Meng de bouillon met de azijn, het water, de tijm, de basilicum, de rozemarijn en het laurierblad. Voeg de lamsbout toe. Snijd de sjalotten en de prei fijn. Rasp de wortel. Snijd de citroen en de sinaasappel in partjes en voeg dit alles toe bij het vlees en laat het geheel tenminste 2 dagen afgesloten marineren.
Bestrooi het vlees daarna met peper en zout en laat het daarna in de oven in 1,5-2 uur gaar worden (175gr.) Meng de olie met de fijngewreven knoflook en wrijf regelmatig het vlees hiermee in. Meng de marjolijn en de tijm door de mosterd. Smeer hiermee het vlees in en bak het vlees verder af in de oven totdat zich een korst vormt. Serveer het vlees in plakken.