iç pilavi
pilav met kippenlevers
Ingrediënten:
250 gr rijst
250 gr kippenlevers
100 gr boter
1 eetl olijfolie
1 ui
1 eetl pijnboompitten
2 eetl amandelen, geschaafd
2 eetl krenten
1 theel paprikapoeder
1/2 theel zout
1 theel zwarte peper
600 ml water
garnering:
2 takjes peterselie, gehakt
Bereiding:
Snijd de ui fijn en hak de kippenlevers fijn. Verhit in een pan de helft van de boeter en bak hierin de ui zachtjes voor 10 minuten. Voeg dan de pijnboompitten, de amandelen en de kippenlevers toe en bak dit in 5 minuten bruin en gaar.
Verhit in een pan de rest van de boter en voeg de rijst, de krenten en de paprikapoeder en bak dit voor 3 minuten. Dan het water, het zout en de peper toevoegen en laat het 15 minuten zachtjes afgesloten sudderen totdat het vocht is opgenomen. Meng het kippenlever mengsel erdoor en laat dit nog 20 minuten afgesloten staan. Strooi de peterselie erover en serveer.