Hunkar begendi
lamsvlees met aubergine saus
Ingrediënten:
1000 gr lamsvlees (anders rundvlees)
5 aubergines
3 eetl bloem
400 gr rijst
6 sjalotjes
2 tomaten
3 theel zout
2 theel peper
200 ml water
300 ml melk
50 gr boter
2 eetl olie
water
Bereiding:
Verhit in een pan water en blancheer de tomaten en ontvel deze daarna. Snijd het vlees in stukjes en de sjalotjes in dunne reepjes. Kerf de aubergines in. Verhit een oven op 220gr en bak de aubergines in 20 minuten gaar en zacht. Schep het vruchtvlees eruit en snijd het fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat hetr van kleur verander. Dan de tomaten en 2 theel zout toevoegen al bak al roerend totdat de tomaten zacht worden.
Vervolgens het water toevoegen en bak het afgesloten en op laag vuur voor 30 minuten. Meng dan de peper erdoor.
Verhit in een pan de boter samen met de bloem en bak het al roerend voor 3 minuten. dan de melk toevoegen en bak al roerend totdat het indikt. Dan 1 theel zout toevoegen en meng goed. Vervolgens de aubergines toevoegen en meng goed.
Schep de saus op een schaal en schep daarop het vlees. Serveer.