logo

Fakes sto fourno
ovengebakken linzen


Ingrediënten:
450 gr linzen
2 prei
5 teentjes knoflook
2 laurier
4 takjes oregano
1 eetl ketumbar
1 1/2 theel jinten
4 eetl honing
2 eetl rode wijnazijn
1 theel zout
groentebouillon/water
olijfolie

Bereiding:
Snijd de prei en de knoflook fijn. Wrijf of maal de ketumbar en de jinten fijn tot een pasta. Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de prei zacht. Meng dan de knoflook erdoor. Voeg dan de linzen en 4 eetl olie toe en meng goed. Voeg dan de bouillon toe zodat de linzen 2 vingerkootjes onderstaan. Voeg de laurier en de oregano toe en breng het aan de kook. Dan afgesloten en op middelhoog vuur 30 minuten zachtjes laten sudderen totdat de linzen al dente zijn. Verwijder dan de laurier en de oregano.
Schep het geheel over in een ovenschaal en meng de honing, de wijnazijn, het zout, de ketumbar, jinten en 4 eetl olie erdoor. Voeg dan zoveel bouillon toe dat het een 1/2 vingerkootje onderstaat. Bak het daarna afgesloten in een oven op 190gr voor 50 minuten. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 324 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851377