logo

Gigantes Ston Fourno
witte bonen uit de oven


Ingrediënten:
450 gr gigantes/witte bonen, gedroogd
2 eet; honing/petimezi
4 eetl balsamico azijn
20 pruimtomaten
1 bol knoflook
2 rode uien
1 prei
5 teentjes knoflook
3 takjes rozemarijn
25 gr oregano blad
1/2 theel zout
1/2 theel peper
10 eetl olijfolie
water

Bereiding:
Vul een pan met water en de bonen en week deze voor tenminste 12 uur. Giet af en vul de pan met water zodanig dat het water 3 kooitjes hoger staat dan de bonen. Breng het water aan de kook en kook de bonen daarna op laag vuur en gedeeltelijk afgesloten voor 90 minuten totdat de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar 1000 ml van het kookvocht.
Halveer de tomaten in de lengte. Klop 3 eetl olie met de honing en 2 eetl van de balsamico. Meng dan de tomaten erdoor. Snijd de top ban de bol knoflook eraf en breek het een beetje open. Wikkel het daarna in aluminium folie
Leg de tomaten plat op een bakplaat samen met de knoflook en bak het in de oven op 175gr voor 75 minuten. Verbrand de tomaten niet en zet het daarna apart.
Snijd de uien, de knoflook en de prei fijn. Hak de oregano fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de ui, de knoflook en de prei goudbruin en zet apart.
Schep de bonen, de tomaten, het ui-prei mengsel in een ovenschaal en druk daarboven de geroosterde knoflook ui de vellen. voeg dan zoveel kookvocht toe dat alle net onderstaat. Besprenkel het met de overige oli en leg de rozemarijn erop. sluit de schaal af en bak het in de oven verder voor 60 minuten totdat het geheel gaar is geworden. 
Meng dan het zout, de peper en de oregano erdoor en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 313 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851363