logo

Recente Reacties

Gigantes Ston Fourno me Piperies kai Feta
witte bonen met paprika en feta


Ingrediënten:
450 gr gigantes/witte bonen
8 puntpaprika's, geroosterd
2 rode uien
7 teentjes knoflook
3 laurier blad
4 rozemarijn takjes
3 eetl balsamico azijn
1/2 theel zout
1 theel peper
25 gr oregano
225 gr feta
4 eetl olijfolie
water

Bereiding:
Vul een pan met water en de bonen en week deze voor tenminste 12 uur. Giet af en vul de pan met water zodanig dat het water 3 kooitjes hoger staat dan de bonen. Breng het water aan de kook en kook de bonen daarna op laag vuur en gedeeltelijk afgesloten voor 90 minuten totdat de bonen beetgaar zijn. Giet daarna af en bewaar 1000 ml van het kookvocht.
Pel de paprika en hak deze grof. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de oregano fijn en verkruimel de feta.
Schep de bonen in een ovenschaal en voeg de uien, de knoflook, de laurier, de rozemarijn, de azijn en de olijfolie toe en meng goed. Voeg dan zoveel kookvocht toe dat het net onderstaat. Sluit de pan af.
Verhit een oven op 175gr en bak de bonen voor 50 minuten. Meng dan het zout, de peper, de oregano en de feta erdoor en bak het daarna nog 10 minuten znder deksel totdat de feta gesmolten is. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4886508