Gigantes me Petimezi
gekruide grote bonen
Ingrediënten:
500 gr gigantes
2 rode uien
3 teentjes knoflook
400 gr polpa/tomaten
3 eetl petimezi
2 eetl rode wijnazijn
2 laurier
1 bosje platte peterselie
1/2 bosje oregano
1/2 theel zout
1 theel peper
7 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Week de bonen in water voor tenminste 12 uur en giet af. Snijd de uien, de knoflook, de tomaten, de peterselie en de oregano fijn.
Verhit in een pan het water samen met de bonen (water 2 vingerkootjes hoger) en breng aan de kook. Dan op laag vuur 60 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en bewaar het vocht.
Schep de bonen in een ovenschaal samen met de uien, de knoflook, de tomaten, de laurier, de petimezi, de azijn, de peper en het zout en meng goed. Voeg vervolgens het kookvocht toe, zoveel dat de bonen niet niet onder staan en bak het in een oven op 190gr en afgesloten voor 60 minuten.
Verwijder dan de deksel en voeg de peterselie en de oregano toe en bak totdat het vocht vrijwel is geabsorbeerd. Serveer.