logo

Heimoniatiko Soufico
pittig gebakken pompoen


Ingrediënten:
1500 gr pompoen
8 gedroogde rode lomboks
3 rode uien
4 teentjes knoflook
1 theel munt
2 theel paprika poeder
3 eetl rode wijnazijn
1 theel zout
1 theel peper
7 eetl olijfolie

Bereiding:
Week eerst de lomboks in water en snijd deze daarna in stukjes. Schil en ontpit de pompoen en snijd deze daarna in blokjes van 4cm. Snijd de uien en de knoflook fijn.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de uien op laag vuur totdat deze zacht en gekarameliseerd zijn. Voeg dan de knoflook toe en meng goed. Dan de pompoen toevoegen en meng goed. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen, behalve de azijn, en meng goed.
Dek de pan af en bak op laag vuur de pompoen gaar. Meng dan de azijn erdoor en besprenkel het met olijfolie en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 46 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4849861