logo

Recente Reacties

Hortopita tis Makrozoias
gemengde groenten met pompoen


Ingrediënten:
1000 gr pompoen
1 prei
2 rode uien
500 gr spinazie
500 gr snijbiet
1 bosje veldzuring
1 bosje kervel
1 bosje dille
1 bosje platte peterselie
3 bosjes venkelblad (anders 2 venkel, gehakt)
1 bosje oregano
1 bosje munt
1 theel peper
1 theel zeezout
fyllo deeg
300 ml olijfolie

Bereiding:
Rasp of snijd de pompoen fijn.  Snijd de prei fijn. Snijd de uien fijn. Snijd de spinazie, de veldzuring en de snijbiet grof. Snijd de dille, de peterselie en het venkelblad fijn.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de pompen zacht en totdat het vocht is verdampt en zet het apart. Voeg dan 2 eetl olie toe en bak de prei en de uien zacht en voeg het toe aan de pompoen. Voeg dan 2 eetl olie toe en bak de spinazie en de snijbiet toe en bak deze zacht en voeg het toe aan de pompoen
Dan de kervel, de veldzuring, de dille, de peterselie, het venkelblad, de oregano, de munt, de peper en het zout toevoegen en meng het geheel tot een homogene massa. Kwast het fyllo deeg in met ruime olie en voeg de overige olie toe aan het mengsel. 
Verdeel het fyllo deeg in 4 porties en het mengsel in 3 porties. Leg een uitgerolde en ingevet fyllo deeg op een bakplaat, dan 1 portie van het mengsel en herhaal. Bak het daarna op 160 gr in de oven in 45 minuten gaar. Serveer afgekoeld.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 32 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777772