Imam Bayildi
gevulde aubergine
Ingrediënten:
4 aubergine
1 theel zout
1 theel peper
7 eetl olijfolie
Ingrediënten vulling:
6 rode uien
5 teentjes knoflook
400 gr tomaten
125 ml rode wijn
1 bosje platte peterselie
100 gr kalamate olijven
1/2 theel zout
1/2 theel peper
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de uien, de knoflook, de tomaten, de olijven en de peterselie fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de uien en de knoflook op laag vuur totdat deze goudbruin zijn geworden. Voeg dan de tomaten toe en breng aan de kook. Dan de wijn toevoegen en kook op laag vuur en gedeeltelijk afgesloten totdat het vocht is geabsorbeerd. Meng dan het zout, de peper, de peterselie en de olijven erdoor en laat het geheel afkoelen.
Halveer de aubergines en kwast deze in met de olie. Bak de aubergines op laag vuur voor 15 minuten totdat het vruchtvlees zacht is geworden. Lepel het vruchtvlees eruit en hak het fijn en meng het met het tomaten mengsel. Vul de aubergines dan met het mengsel en bak de aubergines in een ovenschaal voor 30 minuten op 175gr.