Mountzentra
salada van linzen met pasta
Ingrediënten:
300 gr linzen
135 gr couskousaki/orzo pasta
1 laurier
1 theel zout
1/2 theel peper
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
1 theel jinten
1/2 theel ketumbar
1/2 theel kunyit
25 gr munt
6 pruimen (ontpit)
1 eetl balsamico azijn
5 eetl balsamico siroop
125 ml olijfolie
water
Bereiding:
Verhit in een pan water samen met de linzen en de laurier en breng aan de kook. Dan op laag vuur nog 20 minuten koken totdat de linzen al dente zijn en giet af.
Verhit in een pan water samen met het zout en kook de pasta al dente en giet af. Meng 1 eetl olie door de pasta.
Snijd de ui en de knoflook fijn. Hak de munt en de pruimen fijn. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui zacht en goudbruin. Voeg dan de knoflook, de jinten, de ketumbar en de kunyit en bak al roerend voor 30 seconden.
Meng in een kom de linzen, de pasta, het uien mengsel, de munt, de pruimen, de overige olie en de balsamico en meng goed. Besprenkel het met de balsamico siroop en serveer.