Imam Bayildi me Stafides kai Petimezi
gevulde aubergine met uien en rozijnen
Ingrediënten:
4 aubergines
6 rode uien
5 teentjes knoflook
5 tomaten
35 gr rozijnen
3 eetl petimezi
2 eetl balsamico azijn
50 gr munt
50 gr peterselie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
8 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de aubergine doormidden en kerf het vruchtvlees in. Kwast de aubergine in met de olie. Rooster de aubergine daarna in een oven totdat het vruchtvlees gaar maar nog stevig is (7 minuten). Laat het afkoelen en lepel het vruchtvlees eruit en hak het daarna grof.
Snijd de uien, de knoflook en de tomaten fijn. Hak de peterselie en de munt fijn. Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de uien totdat deze goudbruin worden. Meng dan de knoflook en de tomaten erdoor en bak op middelhoog vuur voor 7 minuten.
Voeg dan de rozijnen, de azijn en de petimezi erdoor en laat het afkoelen en voeg dan het auberginemengsel toe en meng goed. Meng dan de munt, de peterselie, het zout en de peper erdoor.
Vul de aubergines met het mengsel en bak het in de oven voor 30 minuten op 175gr. Serveer.