Mantza
groente stoofpot met kaas
Ingrediënten:
2 aubergines
3 zucchini/courgette
zout
1 ui
3 rode paprika
2 puntpaprika
400 gr tomaten
125 ml water
1 theel paprikapoeder
1/2 theel cayenne peper
6 takjes peterselie
225 gr kefalotyri kaas (anders feta)
125 ml olijfolie
Bereiding:
Snijd de aubergines, de courgette, de paprika's en de kaas in gelijke blokjes. Hak de ui, de tomaten en de peterselie fijn.
Strooi zout over de aubergines en de courgette en laat dit 30 minuten intrekken en uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de ui en de paprika's zacht. Schep het dan uit de pan. Voeg 3 eetl olie toe en bak de aubergine en de courgette goudbruin. Voeg dan het paprika mengsel toe en meng goed.
Voeg dan de tomaten en het water toe en meng goed. Kook het geheel op laag vuur en gedeeltelijk afgesloten totdat de groenten gaar zijn geworden en de saus is ingedikt.
Meng dan de kaas, de paprika poeder en de cayenne peper erdoor en bak voor 1 minuut. Besprenkel het geheel van de overige olie en strooi de peterselie erover. Serveer.