Revithia
kikkererwten met paprika en tomaat
Ingrediënten:
500 gr kikkererwten
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 wortel
2 vlees tomaten
6 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
3 laurier
3 rode uien
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel peper
7 eetl olijfolie
water
Bereiding:
Week de kikkererwten voor 12 uur in water en giet daarna af. Snij de uien en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika's en de wortel in dunne plakjes. Snijd de tomaten in plakjes.
Verhit in een pan water samen met de kikkererwten (2 vingerkooitjes hoger) en breng aan de kook. Dan op laag vuur voor 60 minuten koken. Giet daarna af maar bewaar het vocht.
Schep de kikkererwten in een ovenschaal en voeg zoveel kookvocht toe totdat de kikkererwten 2/3 onder staan. Dan de tijm en de rozemarijn toevoegen en dan de uien, de knoflook, de wortel en de tomaten en besprenkel het met de olijfolie.
Sluit de pan af en bak het in een oven op 160 gr voor 150 minuten. Verwijder de deksel en bak het verder voor 30 minuten totdat het vocht vrijwel is verdampt. Serveer.