logo

Soutzoukakia me Revithia
worstjes van kikkererwten


Ingrediënten:
450 gr gedroogde kikkererwten
2 theel jinten
4 rode uien
5 teentjes knoflook
50 gr peterselie
1/2 theel zout
1/2 theel peper
200 gr bloem
725 ml tomaten, gehakt
1 laurier blad
125 ml witte wijn
olijfolie
water

Bereiding:
Week de kikkererwten in water voor 24 uur. Giet daarna af. Snijd de uien en de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Wrijf of maal de kikkererwten samen met de jinten, de ui en de knoflook fijn tot een pasta. Meng dan de peterselie, het zout en de peper erdoor.
Neem telkens een eetl van het mengsel en rol het uit als een klein worstje. Bestuif het met de bloem en laat het opstijven in de koelkast voor tenminste 3 uur.
Verhit in een pan 10 eetl olie samen met de tomaten en de laurier en breng aan de kook. Voeg dan de wijn en 240 ml water toe en kook het afgesloten op laag vuur voor 15 minuten.
Wentel de worstje door de bloem. Verhit in een pan voldoende olie en bak de worstjes goudbruin en krokant. Voeg de uitgelekte worstjes toe aan de tomatensaus en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Kook het daarna afgesloten op laag vuur voor 30 minuten totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 307 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851363