Tsorvas
soep van snijbiet met mais
Ingrediënten:
450 gr snijbiet
200 gr polenta/maismeel
2 rode uien
3 teentjes knoflook
6 takjes kervel
7 munt blaadjes
1500 ml water
1 theel zout
1 theel peper
100 gr feta
7 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de snijbiet in stukjes. Snijd de uien fijn en plet de knoflook./ Hak de kervel en de munt grof. Verkruimel de feta.
Verhit in een pan de helft van de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de snijbiet en de helft van de kruiden toe en bak totdat het zacht is geworden.
Dan 1000 ml water toevoegen en breng aan de kook. Voeg dan al roerend en langzaam de polenta toe en meng goed. Voeg het zout en de peper toe.
Dan het overige water toevoegen en kook op laag vuur totdat de soep indikt. Voeg dan de overige kruiden toe en kook nog voor 5 minuten. Meng dan de overige olijfolie erdoor.
Strooi de feta erover en serveer.