Pisarei e fasò
pasta met tomatenbonensaus
Ingrediënten:
200 gr paneermeel
100 gr bloem
250 ml warm water
200 gr passata/polpa
200 gr borlettibonen, gekookt
1 lente-ui
2 teentjes knoflook
50 gr pancetta
125 ml rode wijn
1 theel zout
1/4 theel peper
1 takje peterselie, gehakt
50 gr Grana Padano, geraspt
olijfolie
water
Bereiding:
Meng het paneermeel met de bloem en kneed het samen met het water tot een homogene massa. Plet het daarna en snijd het in repen en daarna in blokjes van 1 cm dikte. Druk dan een holletje in het midden.
Snijd de knoflook en de lente-ui fijn. Snijd de pancetta in kleine blokjes/plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de lente-ui en de pancetta voor 4 minuten. Voeg dan de bonen toe en meng goed. Vervolgens de wijn toevoegen en kook totdat de alcohol is verdampt. Vervolgens de passata toevoegen en kook op laag vuur en afgesloten voor 20 minuten. Meng dan het zout en de peper erdoor.
Verhit in een pan het water en breng aan de kook. Voeg dan de deegplakjes toe en kook deze gaar (komen boven drijven). Schep deze dan uit de pan en voeg het toe aan de saus en m,eng voorzichtig. Strooi de peterselie en de kaas erover en serveer.