logo

Sagne chietine
ruitjes pasta met tomatensaus


Ingrediënten:
300 gr durum meel/bloem
1000 gr tomaten
4 teentjes knoflook
1 rode puntpaprika
1 rode lombok/rawit
6 basilicum blaadjes
6 peperkruid blaadjes
1 theel zout
6 eetl olijfolie
100 gr percorino, geraspt
water

Bereiding:
Meng het meel met voldoende water en vorm een stevig homogene massa en laat dit tenminste 1 uur rusten. Hak de tomaten, de paprika, de lombok en de knoflook fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook samen met de lombok voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten toe en laat dit 30 minuten sudderen. Dan de basilicum en het peperkruid toevoegen en meng goed.
Rol het deeg uit en snijd het in repen van 4 cm en daarna in ruitjes. Verhit in een pan het water samen met het zout en 1 eetl olie en kook de pasta al dente. Giet af en voeg de pasta bij de saus en meng goed. Strooi de pecorino erover en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 118 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4850121