Baccalà alla vicentina
kabeljauw in Vicenza-stijl
Ingrediënten:
500 gr stokvis
100 gr bloem
2 sardientjes
250 ml melk
250 gr ui
2 eetl Parmezaanse kaas, geraspt
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje peterselie
olijfolie
water
Bereiding:
Week de stokvis eerst in water totdat het zacht is geworden. Verwijder dan het vel en de graatjes. Verdeel het daarna in porties. Snijd de ui in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit in een pan 5 eetl olie en fruit 100 gr ui voor 5 minuten. Voeg dan de sardientjes en de peterselie toe en bak totdat de sardientjes gesmolten zijn.
Wentel de stokvis door de bloem en voeg het toe aan de ui en bak het in 5 minuten goudbruin. Voeg dan de overige ui toe en bak het zacht. Dan de melk, de kaas, 5 eetl olie, de peper en het zout toevoegen en kook het op laag vuur en afgesloten voor 3 uur.
Lekker met gegrilde polenta.