Baccalà alla triestina
kabeljauw met aardappel
Ingrediënten:
1000 gr stokvis
800 gr aardappel
100 gr ansjovis filet
1 theel zout
7 takjes peterselie
150 ml witte wijn
olijfolie
Bereiding:
Week eerst de stokvis in water gedurende 4 uur. Verwijder daarna het vel en de eventuele graten. Snijd het daarna in stukjes. Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Hak de ansjovis en de peterselie fijn en meng dit met 5 eetl olie tot een saus.
Vet een ronde ovenschaal in met de olie. Leg daarin eerst de helft van de aardappel in een radiaal patroon in dakpan stijl. Schep daarover de helft van de saus en leg daarop de vis. Leg daarop de overige aardappel en de overige saus. Schep daarover de wijn.
Bak het in een oven op 180gr in 60 minuten goudbruin en gaar\. Serveer.