logo

Recente Reacties

Coniglio arrotolato
rollade van konijn


Ingrediënten:
1 konijn, uitgebeend (bewaar de ingewanden)
200 gr buikspek
3 eieren
150 ml witte wijn
1 eetl venkelzaad
3 teentjes knoflook
2 uien
2 wortelen
4 takjes peterselie
2 stengels bleekselderij
1/4 theel nootmuskaat
1 theel zout
1 theel peper
olijfolie

Ingrediënten marinade:
200 ml witte wijn, droog
5 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn

Bereiding:
Plet de knoflook voor de marinade en meng dit met de wijn en de rozemarijn. Voeg de konijn toe en laat dit tenminste 12 uur marineren. Droog daarna de konijn af.
Snijd het buikspek in lange repen. Hak de knoflook en de peterselie fijn. klop de eieren op. Snijd de uien, de wortelen en de bleekselderij in blokjes.
Spreid het konijn en leg daarop de plakken buikspek. Strooi daarover het venkelzaad en de helft van het zout en de peper.
Verhit in een pan wat olie en fruit de knoflook en de peterselie voor 2 minuten. Voeg dan de ingewanden toe samen met de nootmuskaat, het zout en de peper en bak het voor 5 minuten. Voeg dan de eieren toe en bak het geheel verder ald een omelet. Snijd de omelet daarna in repen en leg dit over het buikspek.
Rol het konijn daarna op en zet het vast met keukengaren. Leg het in een ovenschaal en besprenkel het met 180 ml olie en de wijn en voeg de uien, de wortelen en de bleekselderij toe en bak het in de oven op 180 gr voor 90 minuten. Laat de rollade daarna een paar minuten rusten en snijd het in plakken en serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 12 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4851420