Coniglio con olive taggasche
gestoofde konijn met olijven
Ingrediënten:
1500 gr konijn
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
1 rode rawit/lombok
1 theel zout
750 ml witte wijn
75 gr zwarte olijven
4 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak de konijn schoon en snijd deze in stukken. Snijd de lever, het hart en de niertjes fijn. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de rawit fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de laurier, de rozemarijn, de tijm en de rawit voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin. Meng dan de ingewanden, het zout en de wijn erdoor en kook het afgesloten op laag vuur voor 45 minuten. Meng dan de olijven erdoor en kook nog voor 15 minuten totdat het geheel gaar is geworden en de saus is ingedikt.