Coniglio all’ischitana
konijn uit Ischia (Napels)
Ingrediënten:
1500 gr konijn
5 teentjes knoflook
250 ml witte wijn
15 pizzutello tomaten, anders kerstomaten
1/2 theel zout
1 theel peper
7 blaadjes basilicum
5 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de konijn in stukken en marineer deze met de wijn en afgesloten voor tenminste 2 uur. Snijd de tomaten doormidden/in vieren. Plet de knoflook.
Verhit in een pan de olie en voeg de knoflook toe en fruit deze voor 2 minuten. Voeg dan de konijn toe en bak dit rondom bruin. Voeg dan de helft van de marinade toe en bak totdat het vocht is verdampt.
Vervolgens de tomaten, de peper en het zout toevoegen en kook op middelhoog vuur en afgesloten het vlees in 30 minuten gaar. Eventueel wat van de overige marinade toevoegen zodat het vlees niet uitdroogt.
Voeg vlak voor het einde de basilicum toe en laat het geheel 5 minuten rusten en serveer.