Bacalao a la catalana
gebakken vis met spinazie
Ingrediënten:
500 gr kabeljauw
500 gr spinazie
50 gr pijnboompitten
50 gr rozijnen
4 teentjes knoflook
4 tomaten
1 theel zout
1 theel peper
paneermeel
olijfolie
Bereiding:
Snijd de vis in moten en bestrooi deze met het zout en peper. Halveer de tomaten en plet de knoflook. Rooster de pijnboompitten droog is een pan totdat ze lichtbruin zijn geworden en zet apart.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de knoflook voor 90 seconden en schep deze dan uit de pan. Voeg dan de spinazie toe en bak totdat de spinazie is geslonken. Meng dan de pijnboompitten en de rozijnen erdoor.
Besprenkel de tomaten met wat olijfolie, wat zout, wat peper en wat paneermeel en rooster/grill deze in een oven op 180 gr voor 10 minuten.
Verhit in een pan 3 eetl olie en bak de vis goudbruin aan beide zijden en gaar. Serveer de vis met de spinazie en de tomaten.