logo

Recente Reacties

Estofado de ternera
gestoofd lamsvlees met aardappel


Ingrediënten:
400 gr lamsvlees
1 tomaat
5 teentjes knoflook
2 sjalotjes
225 ml witte wijn, droog
1 bleekselderij
1 laurier blad
2 aardappelen
50 gr erwten
1 wortel
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 theel rozemarijn
1 eetl basilicum, gehakt
1 theel tijm
3 eetl olijfolie
200 ml water

Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in stukken. Snijd de tomaat, de bleekselderij, de wortel en de aardappel in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het vlees, het zout en de peper toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de wijn toevoegen en breng het al roerend aan de kook.
Vervolgens de bleekselderij, de wortel, de tomaat, de rozemarijn, de basilicum en de tijm toe en meng goed. Dan het water toevoegen en laat dit afgesloten en op laag vuur 30 minuten sudderen.
Dan de aardappelen en de erwten toevoegen en kook het verder op laag vuur gaar. Eventueel nog wat water toevoegen, de saus moet indikken.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4890881