Estofado de ternera con setas
gestoofd rundvlees met champignons
Ingrediënten:
400 gr rundvlees
250 gr champignons/paddenstoelen
2 sjalotjes
2 wortelen, klein
1/2 rode paprika
200 gr passata/polpa
225 ml rode wijn
450 ml vleesbouillon
1 takje rozemarijn
bloem
10 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de champignons in stukken. Snijd de sjalotjes, de paprika en de wortel in kleine stukjes/blokjes/reepjes. Wentel het vlees door de bloem.
Verhit in een pan wat olie en bak de champignons voor 2 minuten en zet apart.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees rondom bruin en zet apart. Voeg dan de ui, de paprika en de wortel toe en bak dit voor 5 minuten. Dan de passata toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Dan na 5 minuten het vlees weer toevoegen samen met de wijn en meng goed en kook het voor 1 minuut.
Vervolgens de champignons, de bouillon en de rozemarijn toevoegen en kook het op middelhoog vuur en afgesloten voor 45 minuten. Serveer.