Riñones en salsa de pimentón
niertjes in paprikasaus
Ingrediënten:
700 gr kalfsnieren
1 citroen, sap
1 theel peper
1 theel zout
2 sjalotjes
1/2 bosje peterselie
1/2 rode lombok
1/2 theel geroosterde paprikapoeder
1 laurier blaadjes
2 eetl witte wijn, droog
5 eetl kippenbouillon
2 eetl bloem
2 eetl olijfolie
Bereiding:
Maak de nieren schoon en snijd deze in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de nieren samen met het zout en de peper rondom bruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de lombok en de peterselie fijn. Voeg het toe aan de pan en bak het daarna voor 5 minuten. Meng dan de bloem erdoor en bak dit al roerend voor 2 minuten. Voeg vervolgens de wijn, de bouillon, de laurier en de paprikapoeder toe en kook al roerend totdat de saus indikt. Dan de nieren toevoegen en nog 5 minuten afgesloten en op laag vuur laten sudderen. Serveer.