Ispanak Yemegi
gestoofde spinazie met gehakt
Ingrediënten:
500 gr spinazie
100 gr rundergehakt
5 teentjes knoflook
2 sjalotjes
30 gr rijst
1 tomaat
2 theel zout
1 theel rietsuiker
1 theel peper
1 eetl tomatenpuree
225 ml water
3 eetl olijfolie
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de tomaat en de tomatenpuree toevoegen en bak al roerend totdat de tomaat zacht is geworden.
Dan de spinazie, het water, het zout, de peper en de suiker toevoegen en meng goed. Bak totdat de spinazie zacht wordt.
Vervolgens de rijst toevoegen en meng goed. Kook het geheel op laag vuur en afgesloten in 15 minuten verder gaar. Serveer.