logo

Ispanak Yemegi
gestoofde spinazie met gehakt


Ingrediënten:
500 gr spinazie
100 gr rundergehakt
5 teentjes knoflook
2 sjalotjes
30 gr rijst
1 tomaat
2 theel zout
1 theel rietsuiker
1 theel peper
1 eetl tomatenpuree
225 ml water
3 eetl olijfolie

Bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de tomaat in  blokjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Dan de tomaat en de tomatenpuree toevoegen en bak al roerend totdat de tomaat zacht is geworden.
Dan de spinazie, het water, het zout, de peper en de suiker toevoegen en meng goed. Bak totdat de spinazie zacht wordt.
Vervolgens de rijst toevoegen en meng goed. Kook het geheel op laag vuur en afgesloten in 15 minuten verder gaar. Serveer.

 

Add comment

Submit

Who is online

We have 63 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: kokkieblanda.nl/mediterraan

Statistics

  • Articles View Hits 4777841