Patlican Dolma
gevulde aubergines
Ingrediënten
4 aubergines
2 uien
3 teentjes knoflook
4 tomaten
4 rode lomboks (Spaanse pepers)
1 limoen (sap)
225 ml olijfolie
1 eetl paprikapoeder
250 ml groentebouillon
1 theel tijm
1 bosje peterselie
peper en zout en smaak
Bereiding:
Verwarm een oven voor op 180 gr. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Halveer de aubergines en wrijf deze in met zout en laat het 15 minuten intrekken boven een vergiet. Spoel de aubergines daarna af en dep deze droog. Besprenkel vervolgens de aubergines met het limoensap en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een pan vervolgens de olie en fruit hierin de knoflook voor 1 minuut en voeg dan de aubergines toe. Bak de aubergines zacht en schep deze daarna uit de pan. Bak vervolgens in dezelfde olie de uien samen met de peper, de paprika en het zout voor 3 minuten. Vul dan de aubergines met het uienmengsel en leg de aubergines in een ovenschaal.
Snijd de tomaten in plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Leg de plakjes tomaat over de aubergines evenals de lomboks. Giet over de aubergines voorzichtig de bouillon en bestrooi dit met de tijm en de peper en zout. Bak de aubergines verder af in de oven in 25 minuten en voor het serveren de aubergines bestrooien met de gehakte peterselie.