Patlicanli saray yumurtasi
Aubergine met ei
Ingrediënten:
2 aubergines
6 groene lomboks
4 eieren
3 tomaten
5 sjalotjes
1 theel zwarte peper
1 theel roze peper
2 theel zout
1 eetl boter
Bereiding:
Leg de aubergines in een hete oven (220 gr) voor 30 minuten totdat ze zacht zijn geworden. Verwijder daarna de schil en snijd de aubergines in plakjes. Snijd de sjalotjes en de lomboks in dunne plakjes. Snijd de tomaten in blokjes en klop de eieren op.
Verhit n een pan de boter en fruit de sjalotjes voor 4 minuten.. Voeg dan de lomboks toe en bak deze zacht. Dan de tomaten toevoegen en bak deze zacht. Vervolgens de peper en het zout toevoegen en meng goed.
Leg in een ovenschaal de aubergines plakjes en schep daarover het tomatenmengsel. Schep daarover de geklutste eieren en bak het daarna in de oven voor 5 minuten.