Ikariotiki Fasolada
witte bonen soep
Ingrediënten:
400 gr kleine witte bonen (navy beans)
2 uien
3 wortelen
300 gr bleekselderij
2 tomaten
350 gr polpa / gepelde tomaten
2 aardappelen
1 rode lombok
3 laurier
1/2 bosje platte peterselie
200 gr lamsvlees, gekookt
1 theel zout
1 theel peper
1 limoen, sap
2000 ml water
200 ml olijfolie
Bereiding;
Week eerst de bonen in water voor tenminste 8 uur. Snijd de uien, de wortelen, de aardappelen, de lombok, de tomaten en de peterselie fijn. Trek het vlees uit elkaar.
Verhit in een pan het water samen met de bonen en breng aan de kook. Dan op laag vuur 60 minuten verder koken totdat de bonen halfgaar zijn geworden. Voeg dan de helft van de olijfolie en de overige ingrediënten toe, behalve het limoensap, de peterselie en het vlees en kook het afgesloten nog zachtjes voor 30 minuten.
Voeg dan het vlees en de peterselie toe en kook nog voor 20 minuten. Dan het limoensap en de overige olijfolie toevoegen en meng goed. Serveer.