Börek
gevuld deeggerecht
Ingrediënten:
4 veel fyllodeeg
500 ge spinazie
2 sjalotten
3 eetl olie
1 teentje knoflook
25 gr amandelen
100 gr feta
zout en peper naar smaak
water
Bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de spinazie. Laat deze daarna uitlekken en snijd het fijn. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Hak de amandelen grof en snijd de feta in blokjes.
Verhit een koekepan en rooster de amandelen droog in de pan. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Meng vervolgens dit door de spinazie samen met de amandelen, de feta en het peper en zout.
Snijd de fyllo in 3 repen en bestrijk deze met de olie. Schep een klein lepeltje van de spinaziemengsel op het deeg en vouw het in driehoekjes op. Leg de driehoekjes op een bakplaat en bak deze in 15 minuten op 220 gr goudbruin en gaar.